-230 γρ ζυμαρικά (σκιουφιχτά, κοχύλια, βίδες, πέννες ή ριγκατόνι)
-100 ml γάλα πλήρες
-100 ml κρέμα γάλακτος
-50 ml από το νερό των ζυμαρικών που βράζουν
-70 γρ ροκφόρ ή μπλε τυρί + λίγο ακόμα τριμμένο για γαρνιτούρα
-4 κσ παρμεζάνα τριμμένη
-1 κσ μαϊντανός ψιλοκομμένος
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-1/2 κ γλ αλάτι για το βράσιμο των ζυμαρικών
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό κατά 2’ λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το νερό ζυμαρικών και μόλις πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε το ροκφόρ λιωμένο με το πιρούνι. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και κρατάμε την κρέμα ροκφόρ στην άκρη.
Αφού βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα όπου προσθέτουμε την κρέμα ροκφόρ, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 3 κσ παρμεζάνα. Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει η κρέμα παντού και στην συνέχεια κλείνουμε το καπάκι και σε χαμηλή θερμοκρασία δίνουμε μια μικρή βράση στα ζυμαρικά.
Κατόπιν τ’ αφήνουμε να δέσουν για 2-3’ ακόμα προτού τα σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο ροκφόρ, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.