Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τυρόπιτα σουφλέ με τρία τυριά

Τυρόπιτα σουφλέ με τρία τυριά

0

-200 γρ. φέτα, σπασμένη με πιρούνι

-200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη ή μισό μισό με κασέρι

-200 γρ. τυρί emmental

-100 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

-700 ml φρέσκο γάλα πλήρες

-5 μεγάλα αυγά

-1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο

-350 γρ. φύλλο κρούστας

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στρώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο διπλωμένο στα δύο και το αλείφουμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια στρώνουμε και άλλο ένα φύλλο, που λαδώνουμε και πάλι.

Ρίχνουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Στρώνουμε στην επιφάνεια 2 ακόμα φύλλα. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση και στρώνουμε την επιφάνεια.

Καλύπτουμε με δύο φύλλα ακόμη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με το φρέσκο γάλα και το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε καλά με το ραβδομπλέντερ.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την τυρόπιτα ώστε να βραχεί η επιφάνεια ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250οC, σε πάνω και κάτω αντιστάσεις για τα πρώτα 5 λεπτά και μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190οC.

Ψήνουμε για 55 λεπτά ακόμα,  χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο γιατί το σουφλέ «θα πέσει» και δεν θα είναι αέρινο.

Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε, κόβοντας σε κομμάτια.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά  με γέμιση λαχανικών

-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο -3 κ.σ. ελαιόλαδο -1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο -1 σκ. σκόρδο τριμμένη…