Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

0

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά

-500 ml μαύρη μπύρα

-3 μέτριες γλυκοπατάτες χοντροκομμένες

-3-4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα

-1 μικρό κομμάτι τζίντζερ

-4-5 σκελίδες σκόρδο

-4 κουταλιές μουστάρδα

-4 κουταλιές μέλι

-1 κουτάλια ξερό ή φρέσκο θυμάρι

-αλάτι, πιπέρι

Πλένετε καλά το κρέας, στεγνώστε το με απορροφητικό χαρτί, κάντε ανοίγματα σε όλο το κρέας με ένα μυτερό μαχαίρι και βάλτε μέσα από ένα κομμάτι σκόρδο.

Βάλτε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από τις δυο πλευρές του κρέατος, προσθέστε τη μπύρα

Τρίψτε με τα χέρια το θυμάρι πάνω στο κρέας, βάλτε το μέλι και  τι μουστάρδα, εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χέρι σας για να απλώσετε καλά όλο το μείγμα  πάνω στο κρέας, σαν ένα απαλό μασάζ.

Σκεπάστε το ταψί με ένα κομμάτι λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο, βάλτε το στο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα και ψήστε το για 2 ώρες. (μπορείτε να το βάλετε σε γάστρα). Μετά τις δύο ώρες ξεσκέπαστε το και προσθέστε τις γλυκοπατάτες το τζίντζερ και τα κρεμμύδια, σκεπάστε ξανά, ψήστε το άλλες 2 ώρες, το τελευταίο μισάωρο ξεσκέπαστε το και με ένα κουτάλι ρίξτε πάνω στο κρέας λίγο από το ζουμί για να πάρει ωραίο χρωματάκι.

Βγάλτε από το ταψί το κρέας και τα λαχανικά, θα δείτε ότι έχει μείνει αρκετό ζουμί και το κρέας θα έχει βγάλει όλο του το λίπος, βάλτε το σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βράστε το για 5-10 λεπτά να δέσει και ρίξτε το πάνω από το κρέας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα

Για τη σαλάτα -1 παντζάρι -1 γλυκοπατάτα -Πράσινη σαλάτα (ανάμεικτη) -1/2 φλιτζάνι ρόδι -1…