-100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση)
-4 φύλλα κρούστας
-2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
-250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 γρ. μπέικιν πάουντερ
-125 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
-125 γρ. ζάχαρη
-3 αυγά
-100 ml γάλα
-1 βανίλια, σκόνη
-75 γρ. ζάχαρη καστανή
-1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη (Για τη γέμιση )
-1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη
-30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σιρόπι
-1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-1/2 φλ. νερό
-3/4 φλ. ζάχαρη
-1 κ.σ. μέλι
-1 ξύλο κανέλα
-1 φλούδα από ακέρωτο λεμόνι
Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα και στρώνουμε τα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας ανάμεσά τους. Κόβουμε όσα περισσεύουν, αφήνοντας 12 εκ. φύλλου πάνω από το ύψος της φόρμας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το βούτυρο. Σε άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να αφρατέψει. Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια, ρυθμίζουμε την ένταση του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα και στρώνουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή γέμιση.
Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3540 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 56 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
Μόλις το κέικ κρυώσει, ρίχνουμε επάνω του το χλιαρό σιρόπι με ένα κουτάλι της σούπας (όχι όλο μαζί γιατί μπορεί να λασπώσει). Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.