Για τη σαλάτα
-1 παντζάρι
-1 γλυκοπατάτα
-Πράσινη σαλάτα (ανάμεικτη)
-1/2 φλιτζάνι ρόδι
-10 καρύδια
-225γρ χαλούμι
Για τη βινεγκρέτ
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-20ml ξύδι
-50ml βαλσάμικο
-1 κουτ σούπας μουστάρδα
-1 μεγάλη κουτ σούπας μέλι
-αλάτι
-πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Καθαρίζουμε και πλένουμε την γλυκοπατάτα και το παντζάρι. Τα κόβουμε σε κυβάκια ,τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Βάζουμε σε ένα βάζο το λάδι, το ξύδι, το βαλσάμικο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Βιδώνουμε σφιχτά το καπάκι και ανακινούμε δυνατά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χτυπήσετε γρήγορα τα υλι0κά μαζί σε ένα μεσαίο μπολ ή να τα ανακατέψετε σε μπλέντερ ή μίνι επεξεργαστή τροφίμων.
Κόβουμε κυβάκια το τυρί χαλούμι και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, στρώνουμε τα φύλλα της πράσινης σαλάτας, την γλυκοπατάτα, το παντζάρι , το ρόδι ,τα καρύδια και το χαλούμι. Λίγο πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιθυμητή ποσότητα βινεγκρέτ και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα υλικά της σαλάτας.