Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολάκια με σπανάκι, φέτα και χειροποίητη ζύμη

Ρολάκια με σπανάκι, φέτα και χειροποίητη ζύμη

0

Για το ζυμάρι

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό των 200γρ.

1/2 κεσεδάκι νερό

1/4 κεσεδάκι ελαιόλαδο

4γρ. ξηρή μαγιά

1κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. Ξύδι

550-600 γρ. Αλεύρι μαλακό

Για τη γέμιση

500 γρ. σπανάκι

150 γρ. Φέτα

1/2 ματσάκι άνηθο

Πιπέρι

 

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη έως και αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Ανοίγουμε 2 φύλλα και γεμίζουμε με το σπανάκι ώμο ψιλοκομμένο με τον άνηθο, αλατισμένο και πιεσμένο στο χέρι, ζυμωμένο με κομματάκια φέτας και πιπέρι.

Ρολάρουμε το φύλλο και κόβουμε ρολάκια 4 εκατοστών περίπου.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο. Βάζουμε σε ταψί και σκεπάζουμε άλλη μίση ώρα.

Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

 

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…