Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπάρες ενέργειας με σύκα και χουρμάδες

Μπάρες ενέργειας με σύκα και χουρμάδες

0

-15 αποξηραμένα σύκα (περίπου 170 γρ.)
-7 αποξηραμένους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (περίπου 110 γρ.)
-¼ φλιτζ. φυσικό βούτυρο αμυγδάλου
-¾ φλιτζ. νιφάδες βρώμης
-¼ φλιτζ. αλεσμένο λιναρόσπορο
-1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπλέντερ ή πολυκόφτη τροφίμων. Χτυπάμε ελαφρά μερικές φορές για να ανακατευτούν τα υλικά. Με μια σπάτουλα, αφαιρούμε τυχόν υπολείμματα του μείγματος από τα τοιχώματα του μπλέντερ. Ανακατεύουμε και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να γίνεται συμπαγές και να κολλάει στα τοιχώματα. Αν χρειαστεί, αφαιρούμε από τα τοιχώματα του μπλέντερ τυχόν υπολείμματα.

Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο σκεύος και το πιέζουμε καλά να γίνει όσο συμπαγές γίνεται. Μετά κόβουμε με το μαχαίρι σε μπάρες μεγέθους της αρεσκείας μας.

Κρατάμε τις μπάρες ενέργειας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 2 εβδομάδες. Μπορούμε να τις καταναλώσουμε και μετά το πέρας των 15 ημερών, αλλά θα έχουν ήδη αρχίσει να στεγνώνουν. Αφού τις βγάλουμε από το ψυγείο, είναι καλύτερο να τις αφήνουμε για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις καταναλώσουμε.  Μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη για έως 3 μήνες. Τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν στο ψυγείο όλο το βράδυ πριν τις σερβίρουμε

 

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χοιρινό φούρνου με κυδώνια, κάστανα και λαχανικά

-1.500-1.800 γρ. χοιρινό τρανς, σε ολόκληρο, ενιαίο κομμάτι -6-7 κυδώνια με τη φλούδα τους…