Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι πικάντικο με λαχανικά

Μοσχαράκι πικάντικο με λαχανικά

1

-600 γραμμ. μοσχάρι κιλότο,  κομμένο σε λωρίδες

-3 κ.σ. ελαιόλαδο

-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-1 πιπεριά κόκκινη σε λεπτές φέτες

-6 ασπρομανίταρα σε φέτες

-5-6 κλωνάρια σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

-1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

-1 κ.γλ. κάρι

-1 κ.γλ. πάπρικα καυτερή

-1 κ.γλ. ζάχαρη καστανή

-2 κ.σ. σόγια σος

Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, την πιπεριά, το σχοινόπρασο, το κάρι και την πάπρικα, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3΄-4΄ ακόμα.

Σβήνουμε με τη σόγια και το κρασί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5΄. Δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

  • Κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο

    -1 ολόκληρο κατσικάκι γάλακτος, βάρους έως 9-10 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το «σπάσ…
  • Ρολό κιμά  με γέμιση λαχανικών

    -1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο -3 κ.σ. ελαιόλαδο -1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο -1 σκ. σκόρδο τριμμένη…
  • Ρεβύθια με κιμά

    -500 γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα -200 γρ κιμάς μοσχαρίσιος -1 τεμ κρεμμύδι ξερό -1 σκελίδα σκό…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο

-1 ολόκληρο κατσικάκι γάλακτος, βάρους έως 9-10 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το «σπάσ…