Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κασεροκούλουρα

Κασεροκούλουρα

0

-1 φακελάκι ξερή μαγιά,

-200 ml χλιαρό γάλα,

-100 ml χλιαρό νερό,

-100 ml χλιαρό σπορέλαιο,

-λίγο αλάτι,

-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,

-550 γραμμάρια αλεύρι,

-100 γραμμάρια βούτυρο,

-200 γραμμάρια τριμμένο τυρί (γραβιέρα, μοτσαρέλα, κεφαλοτύρι)

-1 ασπράδι αυγού

 

Βάζουμε στο μπολ 1 ασπράδι αυγού με το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.

Προσθέτουμε 400 γραμμάρια αλεύρι, την μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε θέλουμε αφράτη ζύμη.

Την σκεπάζουμε για 1 ώρα. Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την ζυμώνουμε ελαφράς. Την κόβουμε σε 10 κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπαλίτσες.

Βάζουμε πάνω τους στην μέση ένα κομματάκι βούτυρο και το ανοίγουμε με το χέρι, τοποθετούμε κασέρι, το κλείνουμε και το ρολάρουμε και το γυρνάμε σαν σαλιγκάρι.

Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.

Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, ρίχνουμε στην επιφάνεια λίγο κασέρι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!!

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χοιρινό φούρνου με κυδώνια, κάστανα και λαχανικά

-1.500-1.800 γρ. χοιρινό τρανς, σε ολόκληρο, ενιαίο κομμάτι -6-7 κυδώνια με τη φλούδα τους…