Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζυμαρικά με σάλτσα παντζαριού

Ζυμαρικά με σάλτσα παντζαριού

0

-250 γρ. ζυμαρικά

-3 κ.σ. νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά

-100 γρ. φέτα τριμμένη

-1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο ή φύλλα μέντρας

-1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού

-500 γρ. βρασμένα παντζάρια

-1 κ.γ. τσίλι

-1/2 κ.γ. αλάτι

-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-καρύδια ψιλοκομμένα

 

Ξεκινήστε βράζοντας τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Κρατήστε 3 κ.σ. από το βρασμένο νερό.

Στο μεταξύ και μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά ρίξτε μέσα στο μπλέντερ τα βρασμένα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκόρδο και το τσίλι. Χτυπήστε καλά. Προσθέστε και το νερό από τα ζυμαρικά.

Σε ένα μπολάκι τρίψτε την φέτα και ανακατέψτε την με τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο.

Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά στραγγίστε τα και ρίξτε και πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέστε την σάλτσα παντζαριού και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε στα πιάτα και ρίξτε από πάνω την φέτα.

Προσθέστε λίγο ωμό ελαιόλαδο αν θέλετε και απολαύστε.

Αν σας περισσέψει σάλτσα παντζαριού μπορείτε να την βάλετε σε ένα σακουλάκι ιδανικό για κατάψυξη και να την κρατήσετε εκεί για ένα επόμενο γεύμα. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη μέχρι και για 6 μήνες.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοσχαράκι με λευκή σάλτσα & μανιτάρια

-1000 γρ. σπάλα μοσχαρίσια, χωρίς κόκαλο, σε κύβους των 5 εκ. -1000 γρ. ζωμός κοτόπουλου -…