Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταποδάκι με φάβα

Χταποδάκι με φάβα

0

Για το χταπόδι:

2,5 – 3 κιλά χταπόδι

300 γρ. λιαστή ντομάτα

200 γρ. ξίδι

Νερό

4 φύλλα δάφνη

10 – 15 κόκκους πιπέρι

Για τη φάβα:

500 γρ. φάβα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

 

Bάζετε σε µια κατσαρόλα νερό και προσθέτετε αλάτι, τους κόκκους πιπεριού και τη δάφνη. Αφού καθαρίσετε και αφαιρέσετε το µάτι από το χταπόδι, το βάζετε στην κατσαρόλα να βράσει μέχρι να μαλακώσει.

Ετοιμάζετε τη φάβα: Σε µια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τη φάβα. Βάζετε στην κατσαρόλα νερό ίσα-ίσα να καλύψει τα υλικά σας και τα αφήνετε να βράσουν. Ελέγχετε συχνά αν χρειάζεται επιπλέον νερό και αν χρειαστεί το προσθέτετε λίγο – λίγο.

Όταν μαλακώσει η φάβα και χυλώσει, προσθέτετε λάδι και το αλάτι. Αδειάζετε το μίγμα στο μπλέντερ και το χτυπάτε μέχρι να γίνει αλοιφή.

Όταν βράσει το χταπόδι το αφήνετε να κρυώσει, καθαρίζετε την πέτσα του, κόβετε  τα πλοκάμια του σε μπουκιές, το ραντίζετε µε το ξίδι και το σερβίρετε µε τη φάβα.

  • rizoto kalamari

    Ριζότο καλαμάρι

    -5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. επιπλέον για το ρύζι -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …
  • Παέγια θαλασσινών

    -2 γεμάτα φλ ρύζι (400 gr) -5 φλ ζωμό από ψάρι, -8 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα, -1 μικρό …
  • Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες

    -10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, χωρίς τα «κοτσάνια» τους, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί -4 φρέ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υγιεινό κέικ γλυκοπατάτας με επικάλυψη τυριού

Για το κέικ: -500 γρ. γλυκοπατάτες -375 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. -225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασί…