Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταποδάκι με φάβα

Χταποδάκι με φάβα

0

Για το χταπόδι:

2,5 – 3 κιλά χταπόδι

300 γρ. λιαστή ντομάτα

200 γρ. ξίδι

Νερό

4 φύλλα δάφνη

10 – 15 κόκκους πιπέρι

Για τη φάβα:

500 γρ. φάβα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

 

Bάζετε σε µια κατσαρόλα νερό και προσθέτετε αλάτι, τους κόκκους πιπεριού και τη δάφνη. Αφού καθαρίσετε και αφαιρέσετε το µάτι από το χταπόδι, το βάζετε στην κατσαρόλα να βράσει μέχρι να μαλακώσει.

Ετοιμάζετε τη φάβα: Σε µια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τη φάβα. Βάζετε στην κατσαρόλα νερό ίσα-ίσα να καλύψει τα υλικά σας και τα αφήνετε να βράσουν. Ελέγχετε συχνά αν χρειάζεται επιπλέον νερό και αν χρειαστεί το προσθέτετε λίγο – λίγο.

Όταν μαλακώσει η φάβα και χυλώσει, προσθέτετε λάδι και το αλάτι. Αδειάζετε το μίγμα στο μπλέντερ και το χτυπάτε μέχρι να γίνει αλοιφή.

Όταν βράσει το χταπόδι το αφήνετε να κρυώσει, καθαρίζετε την πέτσα του, κόβετε  τα πλοκάμια του σε μπουκιές, το ραντίζετε µε το ξίδι και το σερβίρετε µε τη φάβα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…