Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

0

Για τη γέμιση:

– 350 γρ. σπανάκι

– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

– άνηθος

– 2 μέτρια αυγά

– 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ

– 200 γρ. τυρί φέτα

– 1 κ.γ. αλάτι

– πιπέρι

Για το μείγμα ζύμης:

– 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

– 400 γρ. νερό

– 130 γρ. ελαιόλαδο

– 270 γρ. γιαούρτι

– 1,5 κ.γ. αλάτι

– 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το πασπάλισμα

– 100 γρ. σουσάμι

– Ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι μαζί με το αλάτι και τα πατάμε να βγάλουν τα υγρά τους. Στραγγίζουμε τα υγρά με τη βοήθεια από ένα σουρωτήρι. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο σπανάκι. Ρίχνουμε τα αυγά τις δύο κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί φέτα και το πιπέρι.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα. Προσθέτουμε το μπέικιν μέσα στο αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με χυλό.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 46×38 εκ. και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Προσθέτουμε το μισό μείγμα από το χυλό και το στρώνουμε με μια μαρίζ ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Βάζουμε από πάνω την γέμιση και την πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο το μείγμα και το στρώνουμε σε όλες τις άκρες του ταψιού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 190 βαθμούς.

  • Κρεμμυδένια πίτα

    Για το Φύλλο -450 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -100 ml. ελαιόλαδο -2 gr. μαγιά ξηρή στι…
  • Ντοματόπιτα

    Υλικά για τη ζύμη: -½ κιλό αλεύρι -1 αβγό -2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι -Αλάτι -Ρίγαν…
  • Ρολό με τυριά

    -450g αλεύρι -125ml νερό -125ml γάλα -2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι -15g μαγιά -4 κουταλιέ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα στο φούρνο

-6 μέτριες μελιτζάνες -Ελαιόλαδο -Αλάτι -250γρ φέτα, κομμένη σε λωρίδες Για τη σάλτσα ντομ…