-6 μέτριες μελιτζάνες
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι
-250γρ φέτα, κομμένη σε λωρίδες
Για τη σάλτσα ντομάτας
-2 κ.σ ελαιόλαδο
-1 μέτριο κρεμμύδι
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
-Νερό (περίπου 1 ½-2 κούπες)
-Καστανή ζάχαρη
-Αλάτι & πιπέρι
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες περίπου 0,5 εκ. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 15’ λεπτά. Τις ξεπλένουμε, τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν και τις αραδιάζουμε σε ταψιά που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις δυο πλευρές και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για περίπου 30’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. (Ανάλογα με το φούρνο μπορεί να είναι έτοιμες σε λιγότερο ή περισσότερο χρόνο)
Για τη σάλτσα: Κόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο και τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο. Λιώνουμε στο μούλτι το κονκασέ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 15-20’ λεπτά.
Βάζουμε ένα κομμάτι φέτας σε κάθε φέτα μελιτζάνας και ρολάρουμε. (Μπορεί να χρειαστούν και 2 φέτες μελιτζάνας αν είναι μικρές για να φτιάξουμε ένα ρολάκι.)
Βάζουμε λίγη σάλτσα στον πάτο ενός μικρού πυρέξ (διαμέτρων περίπου 23×18εκ) και τοποθετούμε τα ρολάκια μας το ένα δίπλα στο άλλο κάθετα και όχι οριζόντια. (Με τη φέτα προς τα πάνω.) Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα (μπορεί να μας περισσέψει λίγο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για περίπου 25-30’ λεπτά.