Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πτιφούρ με μαρμελάδα  ή μερέντα

Πτιφούρ με μαρμελάδα  ή μερέντα

0

-250γρ βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)

-300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-300γρ κορν φλάουρ

-140γρ ζάχαρη άχνη

-2 αυγά

-2 βανιλίες

-Μαρμελάδα ή πραλίνα της αρεσκείας σας

-200γρ κουβερτούρα

 

Σε ένα μπολ μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Σιγά σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Αφού κρυώσει η ζύμη, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας (στρογγυλά, τετράγωνα, κ.λπ.).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κορνέ ζαχαροπλαστικής για πιο περίτεχνα σχήματα.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10-12 λεπτά. Προσοχή: Τα μπισκότα δεν πρέπει να πάρουν έντονο χρώμα, αλλά να διατηρήσουν μια ανοιχτόξανθη απόχρωση.

Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.

Μόλις κρυώσουν, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας ή πραλίνας στο εσωτερικό κάθε μπισκότου.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τυρόπιτα σουφλέ με τρία τυριά

-200 γρ. φέτα, σπασμένη με πιρούνι -200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη ή μισό μισό με κασέρι -200 …