-250gr κριθαράκι ολικής άλεσης
-1 πιπεριά Φλωρίνης
-1 καρότο
-1 κρεμμύδι
-2 σκελίδες σκόρδο
-4 μεγάλα λευκά μανιτάρια
-1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
-1-2 ντομάτες χωρίς φλούδα
-1 κ.γ. βούτυρο γάλακτος
-Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
-Αλάτι πιπέρι
-1 ζωμό λαχανικών προαιρετικά
-Τυρί τριμμένο
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια… Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με το κρεμμύδι και σοτάρουμε… Προσθέτουμε σταδιακά το σκόρδο τα μανιτάρια, και αφήνουμε να σοταριστούν… Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί… Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο την ντομάτα και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου..ρίχνουμε και την πιπεριά Φλωρίνης το κριθαράκι αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά… στη συνέχεια προσθέτουμε νερό ζεστό μαζί με το ζωμό λαχανικών λίγο λίγο μόλις το τραβήξει ξαναρίχνουμε…. Μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι…τέλος προσθέτουμε Το βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει και σβήνουμε τη θερμοκρασία… Σερβίρουμε με τυράκι και καλή όρεξη!!!