Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεμμυδένια πίτα

Κρεμμυδένια πίτα

0

Για το Φύλλο

-450 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-100 ml. ελαιόλαδο

-2 gr. μαγιά ξηρή στιγμής

-Αλάτι

-Νερό όσο πάρει

Για την Γέμιση

-1000 gr. κρεμμύδια ξερά

-800 gr. μυζήθρα νωπή

-250 gr. τυρί φέτα

-1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

-Ελαιόλαδο

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-Αλάτι

 

Φτιάχνουμε τη ζύμη κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε ένα μπωλ. Κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά, αφήνουμε το μείγμα 4-5 λεπτά. Διαλύουμε το αλάτι σε ένα φλυτζάνι νερό και προσθέτουμε σταδιακά, στο μείγμα, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί, σκεπασμένη, μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.

Αφήνουμε τα κρεμμύδια να κρυώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ισόποσα κομμάτια και σε καλά αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το πρώτο φύλλο. Το φύλλο πρέπει να είναι σχετικά χοντρό. Απλώνουμε το φύλλο που ανοίξαμε σε καλά λαδωμένο ταψί μετρίου μεγέθους. Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση, δεν ξεχνάμε ότι το μοσχοκάρυδο είναι αυτό που θα δώσει υπέροχη γεύση, όσο για το αλάτι δοκιμάζουμε και προσθέτουμε το ανάλογο. Στρώνουμε όλη την γέμιση στο ταψί.

Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το τοποθετούμε πάνω από την πίτα. Κλείνουμε την πίτα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, απλώνουμε να πάει παντού.

Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 180°C Κελσίου.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και σερβίρουμε!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

-½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …