Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γαριδοσαλάτα με κους κους και αβοκάντο

Γαριδοσαλάτα με κους κους και αβοκάντο

0

1 φλιτζάνι κους κους

2 φλιτζάνια νερό

200 γραμμάρια γαρίδες (καθαρισμένες – καθαρό βάρος)

½ μάνγκο καθαρισμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους

1 μέτριο αβοκάντο, κομμένο σε μικρούς κύβους

1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

1 χούφτα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή

2 μέτριες σκελίδες σκόρδο λιωμένες με την πρέσα σκόρδου

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (1Χ1 εκατοστά)

1 λεμόνι, το χυμό του

7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, Πιπέρι

 

Βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ και τις αλατίζουμε καλά, ρίχνουμε πιπέρι, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να μαριναριστούν, όση ώρα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζουμε το κους κους στο νερό με λίγο αλάτι για 2-3 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά στο ζεστό μάτι για να ρουφήξει όλα τα υγρά και να γίνει αφράτο.

Σε ένα μικρό πιατάκι τρίβουμε το σκόρδο και το φρέσκο τζίντζερ. Σε ένα μέτριο τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα. Τις αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα από τη  μια μεριά και κατόπιν τις ανακατεύουμε να ψηθούν κι από την άλλη για άλλα 2-3 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε το τριμμένο σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα να ψηθούν ελάχιστα και να βγάλουν τα αρώματά τους. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το κους κους. Ψιλοκόβουμε το μισό μάνγκο και το ρίχνουμε ενώ κάνουμε το ίδιο και με το αβοκάντο και την πιπεριά Φλωρίνης. Τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με το λάδι τους και τα υγρά που υπάρχουν στο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του δυόσμου και τα προσθέτουμε και αυτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…