-700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 – 4 εκ.
-3 – 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-70 ml ελαιόλαδο
-70 ml λευκό, ξηρό κρασί
-200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-1/2 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν ή δυόσμος, κοπανισμένα μέχρι να γίνουν σκόνη
-1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ή ξερός κόλιανδρος, σε σκόνη
-1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
-100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα (σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 3-4 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία) και χοντροκοπανισμένα
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κάρι, το εστραγκόν ή το δυόσμο, το τζίντζερ ή τον κόλιανδρο και λίγο αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε από όλες τις πλευρές με το αλεύρι. Για να μας φτάσει το αλεύρι, καλό είναι να το βάλουμε σε ένα σουρωτηράκι και να πασπαλίσουμε κουνώντας το πάνω από το κοτόπουλο.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προτιμότερο αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το λάδι και το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε 100 ml νερό και αλατοπίπερο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να παραμείνει ζουμερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά, να γίνει το φαγητό χλιαρό, ρίχνουμε το γιαούρτι με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί. Σκορπίζουμε τα φουντούκια και σερβίρουμε το κοτόπουλο με πιλάφι με σταφίδες και λίγο τζίντζερ ή ξερό κόλιανδρο.