-800 γραμμάρια χοιρινό λαιμό κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
-3 μελιτζάνες
-6 κουταλιές ελαιόλαδο
-2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
-1 κρεμμύδι
-2 σκελίδες σκόρδο
-400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
-150 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
-200 γραμμάρια διάφορα τριμμένα τυριά
-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
-Αλάτι
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβετε τις μελιτζάνες σε 8 κομμάτια κατά μήκος, κυδωνάτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε τις μελιτζάνας σε ένα αντικολλητικό ταψί και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια χοιρινού λαιμού καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας μαζί με τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε καλά και μόλις πάρει μία βράση τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί με τις μελιτζάνες προσθέτοντας τα μισά τυριά μαζί τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά. Απλώνετε καλά τα υλικά στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά.
Στα τελευταία 6-7 λεπτά, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά και ξαναβάζετε στον φούρνο για να λιώσει και πάρει ωραίο χρώμα.