-700 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
-140 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ
-140 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες
-60 γρ. ελαιόλαδο
-30 γρ. χυμό λεμόνι
-50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
-60 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
-20 γρ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
-20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-αλάτι
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σε άφθονο νερό ώσπου να μαλακώσουν 1 ½ ώρα περίπου. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσουν και στη συνέχεια αναμειγνύουμε όλα τα υλικά. Καλό είναι να αφήσουμε τη σαλάτα για λίγες ώρες να μαριναριστεί πριν τη σερβίρουμε. Αν χρειαστεί όμως να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, φροντίζουμε να την αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.