-600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο κάθετα σε φέτες των 2 εκ.
-1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
-300 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
-3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
-200 ml μπίρα
-τα φύλλα από 3-4 κλωνάρια ρίγανη
-50 γρ. βούτυρο κατσικίσιο
-50 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με μανιτάρια και μπίρα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να ροδίσουν απαλά.
Σβήνουμε με την μπίρα, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.