Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο με σάλτσα τυριού

Κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο με σάλτσα τυριού

0

-300 γραμμάρια. κιμάς μοσχαρίσιος,

-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ,

-2 κρεμμυδάκια φρέσκα μόνο στ άσπρο μέρος

-Μαϊντανό ψιλοκομμένο

-1 κούπα από την εσωτερική ψίχα του κολοκυθιού αλεσμένη στο multi ή ψιλοκομμένη

-αλάτι, πιπέρι

-κρόκο Κοζάνης 3-4 κλωναράκια

-εξαιρετικό ελαιόλαδο

-2 -3 μεγαλούτσικες πατάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες

-1 κουταλιά πάστα ντομάτας

-2 ντομάτες χοντροαλεσμένες ή κονκασέ, 4 κουταλιές σπιτικό τραχανά

-λίγη ζάχαρη

-μια πιπεριά τσίλι , 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη για άρωμα,

-Τυρί γραβιέρα μισό φλιτζάνι

-Ζωμό βοδινού

 

Πλένουμε και καθαρίζουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το εσωτερικό τους και κρατάμε 1 κούπα που αλέθουμε στο multi.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 5-6 κ. σ. ελαιόλαδο μια πιπεριά τσίλι και λίγη φρέσκια ρίγανη.. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κολοκύθια και τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε .

Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες και τις τηγανίζουμε στο ίδιο λάδι. Τις αφαιρούμε μόλις ροδίσουν ελαφρά και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3-4 κ. σ ελαιόλαδο και τον κιμά. Και με μια ξύλινη κουτάλα ή το σύρμα τον ανακατεύουμε να μην σχηματιστούν σβώλοι και να μαραθεί για 4-5 λεπτά. (σε μέτρια φωτιά). Ρίχνουμε το κρεμμύδι , τα κρεμμυδάκια το σκόρδο και τα σοτάρουμε μαζί με τον κιμά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε μια κουταλιά πάστα ντομάτας και αφήνουμε να τσιγαριστεί και να ανακατευτεί με τα τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά και να δώσει άρωμα και γεύση. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την ψίχα από το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και τις χοντροαλεσμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει και να μείνει με ελάχιστο ζουμάκι. Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τον τραχανά.Σε ένα πυρέξ μεταφέρουμε τα κολοκύθια μας τα τρυπάμε λίγο με ένα πιρούνι στο πλάι και τα γεμίζουμε. Γύρω -γύρω βάζουμε τις πατάτες. Σε ένα μπολ βάζουμε 1 ½ κούπα νερό, και διαλύουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και 2-3κ . σ . εξαιρετικό ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ. Ο ζωμός πρέπει να φτάνει μέχρι το μέσο του ύψους του κολοκυθιού. Ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα περίπου στους 180 -200 βαθμούς.

Μόλις ψηθεί αφαιρούμε το ζωμό από το πυρέξ, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι και τον βράζουμε να μείνει ελάχιστος ( 7- 8 κ. σ ρίχνουμε και λίγο βούτυρο να δέσει η σάλτσα και στο τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα. Με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε τα κολοκύθια μας και τις πατάτες μας. Το βάζουμε στον σβηστό φούρνο για 5- 10 λεπτά και σερβίρουμε….

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι και κάρι

-700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 – 4 εκ. -3 – 4 κουτ. σούπας…