-500 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
-60 γρ. ελαιόλαδο
-250 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
-60-80 γρ. φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
-2-3 σκελίδες σκόρδο
-1 πράσο (ψιλοκομμένο)
-40 γρ. άνηθο
-10 φυλλαράκια φρ. δυόσμο (ψιλοκομμένα)
-200 γρ. ντομάτα (τριμμένη)
-20 γρ. πελτέ
-120 γρ. πλιγούρι
-360 γρ. ζωμό λαχανικών
Για το γαρνίρισμα
-Γιαούρτι (προαιρετικά)
-Μυρωδικά
-Ξύσμα λεμονιού
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι το πράσο και το σκόρδο περίπου για 3’.
Ρίχνουμε σταδιακά το σπανάκι (χοντροκομμένο) ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
Βάζουμε τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα, τον μισό άνηθο, το πλιγούρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε χαμηλή φωτιά και με την κατσαρόλα σκεπασμένη βράζουμε για 20’ και στην συνέχεια προσθέτουμε τα φρ. κρεμμύδια, φρέσκο θυμάρι, δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε και βάζουμε στο κέντρο μία μεγάλη κουταλιά της σούπας γιαούρτι και πασπαλίζουμε με φρ. μυρωδικά και ξύσμα λεμονιού.