-250 γρ. χονδρές φακές
-1 κύβος για Όσπρια
-1 καρότο, τριμμένο
-1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους
-1/2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
-1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
-1/2 φλ. ξανθές σταφίδες Κορίνθου
-1/2 κ.γ. κάρι σε σκόνη
-1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
-2-3 κ.σ. μπαλσάμικο
-Αλάτι
Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε να βράσουν για 20΄ περίπου με τον κύβο για όσπρια και κρύο νερό, τόσο ώστε να τις σκεπάζει.
Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, περίπου 5΄ πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σουρώνουμε σε τρυπητό και τα κρυώνουμε ελαφρά τα υλικά σε τρεχούμενο νερό.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, ξερό και φρέσκο, τον μαϊντανό και τις σταφίδες.
Αλατίζουμε τη σαλάτα, την καρυκεύουμε με το κάρι και την πάπρικα και την περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.