-450g αλεύρι
-125ml νερό
-125ml γάλα
-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
-15g μαγιά
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την γέμιση
-Διάφορα τυριά και αλλαντικά (Γκούντα, παρμεζάνα, γραβιέρα, μοτσαρέλα και ζαμπόν ή γαλοπούλα)
Διαλύστε τη μαγιά μπύρας στο γάλα και το νερό, στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και σιγά-σιγά το αλεύρι.
Καθώς η ζύμη αρχίζει να ζωντανεύει, προσθέστε το αλάτι και συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, συμπαγής ζύμη. Σκεπάζετε με ένα πανί και την αφήνετε να φουσκώσει για περίπου δύο ώρες στο φούρνο με αναμμένο το φως.
Όταν ο όγκος διπλασιαστεί, ανοίγετε τη ζύμη προσπαθώντας να σχηματίσετε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο- στη βάση απλώνετε το ζαμπόν, το σαλάμι και το τυρί. Τέλος, πασπαλίστε με πιπέρι και με παρμεζάνα.
Τυλίξτε τη ζύμη μέχρι να σχηματιστεί λουκάνικο και αρχίστε να την κόβετε σε φέτες των 3 εκατοστών η καθεμία.
Αφήστε τα ρολά σας να φουσκώσουν για μια ώρα και, στη συνέχεια, ψήστε τα στους 180° για 30 λεπτά.
Αν θέλετε μια χρυσαφένια και τραγανή επιφάνεια, αλείψτε τα ψωμάκια σας με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού μαζί με μια κουταλιά της σούπας γάλα.