Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολό με τυριά

Ρολό με τυριά

0

-450g αλεύρι

-125ml νερό

-125ml γάλα

-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

-15g μαγιά

-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για την γέμιση

-Διάφορα τυριά και αλλαντικά (Γκούντα, παρμεζάνα, γραβιέρα, μοτσαρέλα και ζαμπόν ή γαλοπούλα)

Διαλύστε τη μαγιά μπύρας στο γάλα και το νερό, στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και σιγά-σιγά το αλεύρι.

Καθώς η ζύμη αρχίζει να ζωντανεύει, προσθέστε το αλάτι και συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, συμπαγής ζύμη. Σκεπάζετε με ένα πανί και την αφήνετε να φουσκώσει για περίπου δύο ώρες στο φούρνο με αναμμένο το φως.

Όταν ο όγκος διπλασιαστεί, ανοίγετε τη ζύμη προσπαθώντας να σχηματίσετε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο- στη βάση απλώνετε το ζαμπόν, το σαλάμι και το τυρί. Τέλος, πασπαλίστε με πιπέρι και με παρμεζάνα.

Τυλίξτε τη ζύμη μέχρι να σχηματιστεί λουκάνικο και αρχίστε να την κόβετε σε φέτες των 3 εκατοστών η καθεμία.

Αφήστε τα ρολά σας να φουσκώσουν για μια ώρα και, στη συνέχεια, ψήστε τα στους 180° για 30 λεπτά.

Αν θέλετε μια χρυσαφένια και τραγανή επιφάνεια, αλείψτε τα ψωμάκια σας με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού μαζί με μια κουταλιά της σούπας γάλα.

 

 

  • Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

    Για τη γέμιση: – 350 γρ. σπανάκι – 2 φρέσκα κρεμμυδάκια – άνηθος –…
  • Κρεμμυδένια πίτα

    Για το Φύλλο -450 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -100 ml. ελαιόλαδο -2 gr. μαγιά ξηρή στι…
  • Ντοματόπιτα

    Υλικά για τη ζύμη: -½ κιλό αλεύρι -1 αβγό -2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι -Αλάτι -Ρίγαν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι και κάρι

-700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 – 4 εκ. -3 – 4 κουτ. σούπας…