Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ντοματόπιτα

Ντοματόπιτα

0

Υλικά για τη ζύμη:

-½ κιλό αλεύρι

-1 αβγό

-2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι

-Αλάτι

-Ρίγανη

-1 ποτήρι νερό

Για τη γέμιση

-5 μέτριες ντομάτες

-300 γραμμ. Φέτα

-200 γραμμ. Ξινομυζήθρα

-πιπέρι,

-2 πιπεριές ψιλοκομμένες

-βασιλικός

-1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

-1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά

Ζυμώνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε στα δύο. Ανοίγουμε φύλλο το ένα κομμάτι και το απλώνουμε στον πάτο του ταψιού. Βάζουμε τα τυριά, την πιπεριά, τον βασιλικό, τις ντομάτες κομμένες ροδέλες. Πασπαλίζουμε τη γέμιση με τη ζάχαρη και τη φρυγανιά.

Ανοίγουμε φύλλο και το δεύτερο κομμάτι και κλείνουμε τη γέμιση από πάνω. Κάνουμε στη μέση έναν κύκλο με ποτήρι, από τον οποίο ξεκινούμε να χαράζουμε τα κομμάτια προς τα έξω.

 

 

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γαλακτομπακλαβάς

Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…