Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ντοματόπιτα

Ντοματόπιτα

0

Υλικά για τη ζύμη:

-½ κιλό αλεύρι

-1 αβγό

-2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι

-Αλάτι

-Ρίγανη

-1 ποτήρι νερό

Για τη γέμιση

-5 μέτριες ντομάτες

-300 γραμμ. Φέτα

-200 γραμμ. Ξινομυζήθρα

-πιπέρι,

-2 πιπεριές ψιλοκομμένες

-βασιλικός

-1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

-1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά

Ζυμώνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε στα δύο. Ανοίγουμε φύλλο το ένα κομμάτι και το απλώνουμε στον πάτο του ταψιού. Βάζουμε τα τυριά, την πιπεριά, τον βασιλικό, τις ντομάτες κομμένες ροδέλες. Πασπαλίζουμε τη γέμιση με τη ζάχαρη και τη φρυγανιά.

Ανοίγουμε φύλλο και το δεύτερο κομμάτι και κλείνουμε τη γέμιση από πάνω. Κάνουμε στη μέση έναν κύκλο με ποτήρι, από τον οποίο ξεκινούμε να χαράζουμε τα κομμάτια προς τα έξω.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Φρικασέ θαλασσινών με σάλτσα ταχίνι

    -1/4 φλ. ελαιόλαδο -1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια ή χταπόδι ή ανάμεικτα -1 πράσο κομμένο σε φ…
  • taxinopita

    Ταχινόπιτα

    -3½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για το ταψί -1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα…
  • Μελιτζάνες στιφάδο

    -5 μελιτζάνες τσακώνικες -1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο -4 ντομάτες ξεφλουδισμένες -1/2 φλι…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ θαλασσινών με σάλτσα ταχίνι

-1/4 φλ. ελαιόλαδο -1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια ή χταπόδι ή ανάμεικτα -1 πράσο κομμένο σε φ…