Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ντοματόπιτα

Ντοματόπιτα

0

Υλικά για τη ζύμη:

-½ κιλό αλεύρι

-1 αβγό

-2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι

-Αλάτι

-Ρίγανη

-1 ποτήρι νερό

Για τη γέμιση

-5 μέτριες ντομάτες

-300 γραμμ. Φέτα

-200 γραμμ. Ξινομυζήθρα

-πιπέρι,

-2 πιπεριές ψιλοκομμένες

-βασιλικός

-1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

-1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά

Ζυμώνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε στα δύο. Ανοίγουμε φύλλο το ένα κομμάτι και το απλώνουμε στον πάτο του ταψιού. Βάζουμε τα τυριά, την πιπεριά, τον βασιλικό, τις ντομάτες κομμένες ροδέλες. Πασπαλίζουμε τη γέμιση με τη ζάχαρη και τη φρυγανιά.

Ανοίγουμε φύλλο και το δεύτερο κομμάτι και κλείνουμε τη γέμιση από πάνω. Κάνουμε στη μέση έναν κύκλο με ποτήρι, από τον οποίο ξεκινούμε να χαράζουμε τα κομμάτια προς τα έξω.

 

 

  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Κανελόπιτα νηστίσιμη

    1 κούπα λάδι, ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι Το ξύ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φογάτσα, το πασχαλινό τσουρέκι της Κέρκυρας

-20 γρ. φρέσκια μαγιά, θρυμματισμένη (ή 10 γρ. ξηρή) -200 ml φρέσκο γάλα πλήρες, χλιαρό -5…