Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο

Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο

0

-500 γραμμάρια ριγκαντόνι ή πένες (1 πακέτο)

-500 γραμμάρια φέτα σκληρή και πικάντικη

-3 αυγά

-1 ½ lt γάλα φρέσκο

-½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

-2 τσιμπιές μοσχοκάρυδο

-Πιπέρι

Ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς στον αέρα όση ώρα ετοιμάζουμε την πίτα. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σ’ ένα ταψί διαστάσεων 40Χ25 εκατοστών.

Βάζουμε στο μούλτι τα αυγά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ρευστό μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών μέσα στο πυρέξ με τα ζυμαρικά.

Κατόπιν προσθέτουμε την φέτα την οποία θρυμματίζουμε μέσα στα χέρια μας Τέλος προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με ένα μεγάλο κουτάλι.

Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω και να σταθεροποιηθεί, περίπου δηλαδή 35-40 λεπτά.

Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε περίπου για 10-15 λεπτά να σταθεί πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.

  • Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

    Για τη γέμιση: – 350 γρ. σπανάκι – 2 φρέσκα κρεμμυδάκια – άνηθος –…
  • Κρεμμυδένια πίτα

    Για το Φύλλο -450 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -100 ml. ελαιόλαδο -2 gr. μαγιά ξηρή στι…
  • Ντοματόπιτα

    Υλικά για τη ζύμη: -½ κιλό αλεύρι -1 αβγό -2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι -Αλάτι -Ρίγαν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι και κάρι

-700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 – 4 εκ. -3 – 4 κουτ. σούπας…