Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια

Μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια

0

-¼ φλ. ελαιόλαδο

-2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

-1 δαφνόφυλλο

-500 γραμ. συκώτι μοσχαρίσιο

-λίγο αλεύρι

-½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

-2 κ.σ μαϊντανό ή λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

-αλάτι

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβουμε το μοσχαρίσιο συκώτι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Τα αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.

Τα αφήνουμε για περίπου 10΄-12΄ να ξανθύνουν και να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το μοσχαρίσιο συκώτι και το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι.

Ροδίζουμε το ταμποναρισμένο με αλεύρι συκώτι στο ελαιόλαδο.

Φροντίζουμε να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για περίπου 3 λεπτά.

Τότε προσθέτουμε ξανά τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστoύν σχεδόν όλα τα υγρά και να μείνει το συκώτι με το λάδι του.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αφού δοκιμάσουμε.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες πατάτες τηγανητές ή λευκό ρύζι.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοτόπουλο με κάρι και λαχανικά

-6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους -2+2 κ.σ. ελαιόλαδο -4 καρότα κομμένα σε χο…