-1 κόκορας (περίπου 2 κιλά) κομμένος σε μερίδες
-2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
-2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-12 λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
-1 κουτί κονκασέ
-100 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
-500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα καρότα και όταν μαλακώσουν προσθέστε τα κομμάτια του κόκορα. Συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρέας. Αλατίστε, προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, την σάλτσα και την αντίστοιχη ποσότητα σε νερό. Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώστε την ένταση και μαγειρέψτε για 50 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέστε την καρυδόψιχα και ανακατέψτε.
Βράστε τα ζυμαρικά, στραγγίστε τα, σερβίρετε με τον κόκορα και τη σάλτσα του και πασπαλίστε με το κεφαλοτύρι.