Για τη ζύμη
– 220 ml ζεστό γάλα
– 1/2 κγ αλάτι
– 400 γρ αλεύρι
– 30 γρ λάδι
Για την γέμιση
– 2 κρεμμύδια (μέτρια) σε φέτες κομμένα
– 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
– 1 κγ αλάτι
– 1 κγ μαύρο πιπέρι
– 150 gr βουτυρο λιωμένο
– Φυτικό έλαιο για τηγάνισμα
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το γάλα, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στην μπασίνα και ανακατεύουμε και μετά ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε και το λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και λεία ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με το χέρι.
Αλευρώνουμε το πάγκο μας και βγάζουμε την ζύμη και την ζυμώνουμε λίγο.
Την ανοίγουμε τα χέρια και μετα με το πλάστη να γίνει περίπου 1,5 mm λεπτή (ένα αρκετά μεγάλο φύλλο)
Αρχίζουμε και βουτυρώνουμε το φύλλο, ρίχνουμε την γέμιση και τυλίγουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια σφραγίζουμε τις άκρες και πιέζοντας της 2 άκρες δημιουργούμε μπάλες.
Σκεπάζουμε τις μπάλες και τις αφήνουμε για κανένα 20 λεπτό.
Παίρνουμε μια τις μπάλες και τις ανοίγουμε με το πλάστη να γίνουν πίτες.
Λαδώνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αρχίζουμε να τις τηγανίζουμε εφόσον τις λαδώσουμε και από πάνω.
Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα τις βγάζουμε στο πιάτο.