Για τη βάση
400 γρ. μπισκότα, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
200 ml γάλα καραμελωμένο
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
50 γρ. κακάο
120 γρ. βούτυρο
100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη
100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
40 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
100γρ καραμελωμένο γάλα
Καρύδια, χοντροκομμένα
Για τη βάση: Μέσα σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια μας.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο, το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μπολ με τα μπισκότα, ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας και τα καρύδια, ανακατεύοντας καλά. Τοποθετούμε διάφανη μεμβράνη στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ με αποσπώμενη βάση- διαμέτρου 24 εκ. -και αδειάζουμε το μείγμα, απλώνοντας ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
Για την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από τη βάση και έπειτα περιχύνουμε και με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, για να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο μαρμπρέ.
Κάνουμε ρίγες με το καραμελωμένο γάλα που μας περίσσεψε και πασπαλίζουμε τα καρύδια περιμετρικά, δημιουργώντας ένα στεφάνι.
Μεταφέρουμε τον κορμό στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.