Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρεβυθάδα φούρνου με σάλτσα φέτας

Ρεβυθάδα φούρνου με σάλτσα φέτας

0

-½ κιλό ρεβίθια

-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια

-2 κ.σ. «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερό τριμμένο

-2 φύλλα δάφνης

-1 κούπα ελαιόλαδο

-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για την κρέμα φέτας

-125 ml γάλα φρέσκο (ή μισό- μισό με κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά)

-300 γρ. φέτα

-1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Μετά, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη) ή σε άλλο σκεύος με καπάκι για το φούρνο.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, το δεντρολίβανο, τα δαφνόφυλλα και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 120° C για περίπου 3 – 4 ώρες, μέχρι να ψηθούν τα ρεβίθια και να χυλώσουν.

Φτιάχνουμε την κρέμα φέτας: Ζεσταίνουμε το γάλα (ή το μείγμα γάλακτος – κρέμας) και μόλις πάει να φουσκώσει, το βγάζουμε από τη φωτιά.

«Σπάμε» τη φέτα με τα χέρια, τη βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και τη ρίγανη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε τα ρεβίθια και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 – 2 κουτ. σούπας από την κρέμα φέτας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κολοκυθάκια με κιμά και γραβιέρα στο φούρνο

-10-12 κολοκύθια -1 κρεμμύδι ψιλοκομ. -1 σκελίδα σκόρδο -200 γρ. κιμά -2 ντομάτες καρέ ή 4…