-400 γρ πέννες
-500 γρ ντομάτες τριμμένες ή αποφλοιωμένα ντοματάκια κονσέρβα
-1 κουταλιά της σούπας αγνό βούτυρο
-50 γρ λάδι
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-300 γρ ρικότα
-200 γρ μοτσαρέλλα
-200 γρ παρμεζάνα
-1 φουντίτσα βασιλικό
-Αλάτι Πιπέρι
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο και το κρεμμύδι.
Το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες τον βασιλικό και αλατίζουμε. Αν βάλουμε ντοματάκια θα πρέπει να τα πιέσουμε με το πιρούνι να λιώσουν.
Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει περίπου 10 λεπτά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό το αλατίζουμε και βράζουμε τις πέννες.
Σ ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε την ρικότα προσθέτουμε λίγο από την σάλτσα μας και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πένες ρίχνουμε λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τις μισές πέννες μας σ ένα πυρέξ τοποθετούμε από πάνω τη μοτσαρέλλα κομμένη
Κομμάτια λίγη σάλτσα και στη συνέχεια ρίχνουμε τις άλλες μισές πέννες.
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.