Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι αλλαγές στα σχολεία με το «χτύπημα» του πρώτου κουδουνιού τον Σεπτέμβριο

Οι αλλαγές στα σχολεία με το «χτύπημα» του πρώτου κουδουνιού τον Σεπτέμβριο

0

Τα σχολεία «αναβαθμίζονται» και φέρνουν νέα πλατφόρμα MySchool, ψηφιακό φροντιστήριο και τηλεκπαίδευση για μαθητές ακριτικών περιοχών


Έρχονται αλλαγές στην Παιδεία που σημαίνουν ανανέωση και κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα και γενικά την εργασία μαθητών και καθηγητών αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή εποχή.

Το Ψηφιακό Σχολείο

Το Ψηφιακό Σχολείο digitalschool.gov.gr προβλέπει διαδικτυακά μαθήματα για τους μαθητές που ζουν σε ακριτικές νησιωτικές ή ορεινές περιοχές, όπου δεν είναι εφικτή η δημιουργία σχολείων.

Το νέο Ψηφιακό Σχολείο παρουσιάστηκε την Παρασκευή 17/5 σε ειδική εκδήλωση στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ριζωμάτων στην Ημαθία, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νέο MySchool

Η πλατφόρμα MySchool, ένα σύστημα που παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες διοίκησης για σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, εξυπηρετεί 16.000 σχολικές μονάδες και διαχειρίζεται 1,5 εκατομμύριο μαθητές και 140.000 εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο επανασχεδιασμός της πλατφόρμας εστιάζει στην τεχνολογική αναβάθμιση της αρχιτεκτονικής και του λογισμικού της, με στόχο τη βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών των σχολείων.

Αυτό περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παραδοσιακών υπηρεσιακών εντύπων, όπως το απουσιολόγιο ή το βιβλίο ύλης, με ψηφιακές μορφές, καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών και των δεδομένων.

Στόχος είναι να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου οικοσυστήματος εφαρμογών, όπως οι εφαρμογές τηλεκπαίδευσης και εφαρμογές που απευθύνονται σε γονείς και κηδεμόνες.

Η νέα πλατφόρμα «eParents»

Η νέα πλατφόρμα «eParents» αποτελεί το επίσημο ψηφιακό κανάλι ενημέρωσης του κηδεμόνα από το σχολείο. Συμπεριλαμβάνει ανακοινώσεις, ειδοποιήσεις και καταγραφή των δραστηριοτήτων, παρέχοντας επίσης τη δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις.

Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις, τη βαθμολογία, τις απουσίες κ.λπ. του μαθητή, ενώ ενημερώνει τον κηδεμόνα για την ύλη που έχει καλυφθεί και τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στον συγκεκριμένο μαθητή.

Επιπλέον, προσφέρει έναν τρόπο επικοινωνίας με τον καθηγητή, δίνοντας τη δυνατότητα προγραμματισμού συνάντησης και online επικοινωνίας σε επιλεγμένες ώρες μέσω της πλατφόρμας.

Επιπλέον, η πλατφόρμα θα παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας των κηδεμόνων μεταξύ τους και υποστήριξης ομάδων σε επίπεδο τάξης και σχολείου.

Τέλος, θα περιλαμβάνει ειδικές λειτουργίες όπως η παρακολούθηση της θέσης του σχολικού οχήματος, η υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι δωρεές και χορηγίες για το σχολείο κ.λπ.

Το ψηφιακό φροντιστήριο

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο ξεκινά την πρώτη του πιλοτική φάση με δύο μαθήματα του Γυμνασίου (Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά). Από τον Σεπτέμβριο του 2024, θα εφαρμοστεί τόσο στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου όσο και σε όλη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων των Πανελληνίων θα είναι καθημερινό με απογευματινές ώρες διδασκαλίας.

Στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται είτε ζωντανά είτε μέσω βίντεο. Η πλατφόρμα μετασχολικής διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών θα περιλαμβάνει, επίσης, υλικό για την αυτοαξιολόγηση μαθητών αλλά και εξατομικευμένη υποστήριξη.

Οι μαθητές θα μπορούν να επικοινωνούν για να λύσουν τις απορίες τους με τους καθηγητές μέσω chat.

Αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων – Ο ρόλος της νέας σχολής Ψυχολογίας

Ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αυξήθηκε κατά 277 φέτος σε σύγκριση με την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 14 Μαΐου στο φύλλο 4727 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 θα ανέλθει σε 68.851, σε σύγκριση με τις 68.574 θέσεις που υπήρχαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 277 νέες θέσεις, 100 αντιστοιχούν στο νέο τμήμα ψυχολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο θα λειτουργήσει στο Διδυμότειχο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ορκωμοσία νέων δοκίμων εθελοντών διασωστών της ΟΔΙΑΚ

Θα πραγματοποιηθεί μαζί με αγιασμό το απόγευμα της Πέμπτης Η Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβο…