-115 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
-140 γρ. ζάχαρη
-1 τμχ (50 γρ.) αυγό
-1 κ.σ (15-20 γρ.) μέλι
-1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
-235 γρ. αλεύρι
-1⁄4 κ.γ (1,2 γρ.) baking powder
-1⁄8 κ.γ (0,5 γρ.) baking soda
-1,5 κ.σ (20 γρ.) Χυμό λεμόνι
-1 τμχ ξύσμα
Για το γλάσο λεμονιού
-120 γρ. αχνη
-3-4 κ.σ (15-20 γρ.) χυμό λεμόνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μίξερ (με φτερό) ή σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το αυγό και το εκχύλισμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κοσκινίζουμε όλα μας τα στερεά (αλεύρι, baking powder, baking soda) και τα προσθέτουμε όλα μαζί, καθώς και το ξύσμα και το χυμό. Προσοχή δε χτυπάμε πολύ τη ζύμη, γιατί δε θέλουμε να σφίξει πολύ λόγω της γλουτένης που περιέχει το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Με τη ζύμη κάνουμε μπαλάκια, 1,5 κ.σ ζύμη το κάθε μπαλάκι. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα με απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να δούμε να χρυσαφίζουν. Αφού ψηθούν τα αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψί με τη λαδόκολλα. Προτιμότερο αν έχουμε μια σχάρα να τα μεταφέρουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν για να παίρνουν αέρα και από κάτω.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ την άχνη και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να φτάσει την επιθυμητή υφή και σύσταση. Δε θέλουμε να είναι πολύ υγρό οπότε προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμόνι κι ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια βάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόβουμε λίγο την άκρη για να μην είναι μεγάλη η τρύπα και γαρνίρουμε. Αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί πριν τα σερβίρουμε.