Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην Καβάλα συνεδριάζει τη Δευτέρα το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ

Στην Καβάλα συνεδριάζει τη Δευτέρα το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ

0

Η έγκριση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της ΑΜΘ στην ημερήσια διάταξη με εισηγητή τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Π. Αρχοντή


Με επτά επερωτήσεις θα ξεκινήσει η συνεδρίαση


Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί αυτό το μήνα η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία, σύμφωνα με την πρόσκληση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 27-05-2024 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Εθνικής Αντιστάσεως 20, Καβάλα).

Δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι επιλογής της αλλαγής του τόπου συνεδρίασης, ωστόσο η ευκαιρία συνεδρίασης του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της Περιφέρεια και στις υπόλοιπες πόλεις της ΑΜΘ αποτελεί μία θετική πρωτοβουλία.

Η ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:

Επερωτήσεις

  1. Θέμα: Για την αποπεράτωση του κυκλικού κόμβου στο Λάκκο των Μαριών Θάσου. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Διονύσιος Κλάδης.
  2. Θέμα: Αποκλεισμός τουριστικών καταλυμάτων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης από τα μέτρα οικονομικής στήριξης μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2023 στην Π.Ε Έβρου-Ένταξη της Θάσου και της Σαμοθράκης στην βίζα express για τους

Τούρκους. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέργιος Ηλιόπουλος.

  1. Θέμα: Εφαρμογή της Νομοθεσίας στις θέσεις ευθύνης της ΠΑΜΘ. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέργιος Ηλιόπουλος.
  2. Θέμα: Για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών/τριών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Διονύσιος Κλάδης.
  3. Θέμα: Για το Σχέδιο Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Διονύσιος Κλάδης.
  4. Θέμα: Για το Φράγμα Μαρμαρά στην ΠΕ Καβάλας. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Διονύσιος Κλάδης.
  5. Θέμα: ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΗ- ΓΙΑΤΙ; Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Λυμπεράκης.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

  1. Έγκριση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης έτους 2024. Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Αρχοντής.
  2. Έγκριση της Εισηγητικής Έκθεσης επί της 1ης Αναμόρφωσης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της ΠΑΜΘ έτους 2024.
  3. Έγκριση της Εισηγητικής Έκθεσης επί της 2ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού της ΠΑΜΘ έτους 2024.
  4. Έγκριση του πίνακα μεσοπρόθεσμων προβλέψεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την περίοδο 2024-2027 στο πλαίσιο κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2024-2027 του υποτομέα των ΟΤΑ.
  5. Έγκριση της εισηγητικής έκθεσης επί της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά το Α΄ Τρίμηνο 2024.
  6. Έγκριση Δεύτερης επικαιροποίησης Διαχειριστών Λογαριασμού Τραπέζης Πειραιώς για τις ανάγκες του Δημοσίου ΚΤΕΟ Δράμας όσον αφορά τη διαχείριση μέσω Winbank.
  7. Έγκριση συμπληρωματικής εισήγηση περί αποδοχής οφειλής και έγκριση αποτίμησης σε χρήμα των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για το έτος 2020.
  8. Έγκριση σκοπιμότητας για την κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής των τέκνων του προσωπικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2024 και καθορισμός της διαδικασίας υλοποίησης αυτής.
  9. Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη συγκρότηση επιτροπής σε θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης –εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων ευθύνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
  10. Ορισμός εκπροσώπων – μελών για την ανασυγκρότηση της επιτροπής του άρθρου 3 του Ν.1437/1984 της Π.Ε. Καβάλας.
  11. Έγκριση του σχεδίου Προκήρυξης χιλίων πεντακοσίων (1.500) θέσεων δραστηριοποίησης παραγωγών πωλητών και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών και απόδοσής τους σε κατόχους άδειας παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται για λιγότερες από έξι (6) ημέρες κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με το Ν. 4849/2021 (ΦΕΚ Α΄207), και εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την έκδοση της Προκήρυξης και την υπογραφή των λοιπών διοικητικών πράξεων ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τη χορήγηση των παραπάνω αδειών λαϊκών αγορών.
  12. Επικύρωση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών 4ης, 5ης, 6ης συνεδρίασης έτους 2024 του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, καθώς και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά 1ης και 2ης συνεδρίασης λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας την Τετάρτη 26/6 στο δήμο Τοπείρου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις έως την Πέμπτη   Ειδική Συνεδρί…