– 4 μελιτζάνες
-1 κόκκινη πιπεριά σε στικς
-1 πράσινη πιπεριά σε στικς
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1 πατάτα σε καρέ κομμένη
-200 γρ ντομάτες τριμμένες
-1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
-60 ml ελαιόλαδο
-1 ½ κ. γ. αλάτι
-1/8 κ. γ. πιπέρι
-1/8 κ. γ. μπαχάρι
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και μετά στα τέσσερα κομμάτια, τις πασπαλίζουμε με 1 κ.γ αλάτι και τις αφήνουμε για 1 ώρα μέσα σε σουρωτήρι. Έπειτα τις ξεπλένουμε με νερό και τις στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε 1 κ. σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε μέτρια/δυνατή ένταση και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα αφήνω να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε τα σκόρδα, τον πελτέ ντομάτας, αφήνω για ένα λεπτό και συνεχίζουμε με τις τριμμένες ντομάτες, τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, συμπληρώνουμε με νερό (300ml) να σκεπαστούν σχεδόν τα λαχανικά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Μειώνουμε την ένταση σε μέτρια, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα και να δέσει η σάλτσα (ενδιάμεσα ανακατεύουμε τακτικά όχι με κουτάλα αλλά ανακινώντας την κατσαρόλα).
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.