-1 kg. κολοκυθοκορφάδες καθαρισμένοι
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-3 μέτριες ντομάτες τριμμένες
-4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 γλυκό κολοκύθι σε μεγάλα κομμάτια
-2 πατάτες σε μέτρια κομμάτια (προαιρετικά)
-1/2 χούφτα δυόσμος ψιλοκομμένος
-Πιπέρι
-Αλάτι
-Ελαιόλαδο
-1 ματσάκι βλίτα
Ζεματάω τις κολοκυθοκορφάδες σε βραστό νερό για 5′ και στραγγίζω.
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μαραθούν προσθέτω τις πατάτες και το κολοκύθι. Ανακατεύω καλά και σοτάρω για 1′ ακόμα και προσθέτω τις κολοκυθοκορφάδες και τα βλίτα. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνω και βράζω σε μέτρια φωτιά για 45′ έως 1 ώρα. 5′ πριν κλείσω τη φωτιά προσθέτω το δυόσμο και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Στο τέλος του μαγειρέματος πρέπει το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Αν χρειαστεί δυναμώνω τη φωτιά και βράζω μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. (Στο φαγητό αυτό δε θέλουμε να «κρατάνε» τα χόρτα. Το αντίθετο μάλιστα. Πρέπει να έχουν μαλακώσει καλά!) Σερβίρω χλιαρό.