1 κομμάτι χοιρινός λαιμός περίπου 1 κιλό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
1,5 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά αλεύρι
800 ml λευκό κρασί
200 ml ζωμό κοτόπουλου
Χυμό από 1 λεμόνι
3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
4 πράσα καθαρισμένα
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πράσα σε μεγάλα κομμάτια μήκους 4-5 εκ. και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Στο ίδιο ξύλο κοπής τοποθετείτε τον χοιρινό λαιμό και τον πασπαλίζετε καλά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Θωρακίζετε καλά τον χοιρινό λαιμό από όλες τις πλευρές να πάρει καλό χρώμα και τον τοποθετείτε σε μία γάστρα. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, γυρνάτε το λαιμό μέχρι να μην φαίνεται άλλο το αλεύρι και σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε το μέλι, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τον ζωμό κοτόπουλο και γυρνάτε το λαιμό άλλες 2-3 φορές μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το ζωμό να πάρει μία βράση, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και τοποθετείτε το χοιρινό λαιμό μαζί με το υπόλοιπο περιεχόμενο του τηγανιού σε μία γάστρα μαζί με το φρέσκο θυμάρι. Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο Κελσίου για 1,5 ώρα περίπου. Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει. Σοτάρετε τα πράσα μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν ελαφρώς, να πάρουν ένα χρώμα και τα αποσύρετε από την φωτιά. Προσθέτετε τα πράσα στην γάστρα τα τελευταία 30 λεπτά του ψησίματος.
Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή πατατούλες φούρνου.