-400 γρ. χοιρινό φιλετάκι (ψαρονέφρι)
-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
-4 αγγουράκια ξιδάτα
-150 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
-περίπου 40 γρ. φρέσκο θυμάρι
-60 ml λευκό, ξηρό κρασί
-15 γρ. βούτυρο ανάλατο
Κόβετε και χτυπάτε τα φιλετάκια μέχρι να πλατύνουν και να γίνουν περίπου 1 εκατοστό. Τα γεμίζετε με το φρέσκο βασιλικό, το αγγουράκι και το πράσο, το οποίο θα έχετε σοτάρει από προηγουμένως. Τα τυλίγετε και τα στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.
Βάζετε σε ζεστό τηγάνι τα ρολά από το χοιρινό φιλετάκι και τα κοκκινίζετε εξωτερικά. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, αρωματίζετε με το θυμάρι και τα ραντίζετε με το λευκό κρασί. Σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τα σερβίρετε με πατάτα πουρέ ή με ρύζι και φρέσκα λαχανικά ή σαλάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα που δημιουργήθηκε στο τηγάνι.