Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ανοιχτές Πόρτες 2024»: Η γιορτή των οινοποιείων

«Ανοιχτές Πόρτες 2024»: Η γιορτή των οινοποιείων

0

Συμμετέχει με εκδηλώσεις και δωρεάν ξεναγήσεις και το Κτήμα Βουρβουκέλη στις 18 και 19 Μαΐου


Το ετήσιο ραντεβού των φίλων του κρασιού, δίδεται και πάλι το Μάιο στα οινοποιεία όλης της χώρας, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, μια μοναδική οινο – γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εορταστική ανοιξιάτικη εκδήλωση των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες». Η εκδήλωση διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας, στα επισκέψιμα οινοποιεία των μελών τους.

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος συμμετέχουν στην ανοιξιάτικη γιορτή. Ξεναγήσεις, οινογευσίες, εκδηλώσεις και διάφορες προτάσεις προγραμματίζονται από τα οινοποιεία προκειμένου οι επισκέπτες τους να γνωρίσουν από κοντά τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, τη διαδικασία δημιουργίας των θαυμάσιων κρασιών των Οινοποιών μας, κυρίως όμως τους ίδιους τους δημιουργούς τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή μας, στη Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου περιλαμβάνονται:

  • Κτήμα βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας
  • Το Κτήμα τ’ Αποστόλη στην Άμπελοι Σερρών
  • Oenops στην Προσοτσάνη Δράμας
  • Κτήμα Παυλίδη στα Κοκκινόγεια Δράμας
  • Κτήμα Τέχνη Οίνου στο Μικροχώρι Δράμας
  • Nico Lazaridi στην Αγορά Δράμας
  • Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στην Αδριανή Δράμας

Μεταξύ των οινοποιείων στην γιορτή της οινογνωσίας συμμετέχει και το Κτήμα Βουρβουκέλη, που ενημερώνει: «το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 18:00, ανοίγουμε και πάλι τις πόρτες του οινοποιείου μας και σας προσκαλούμε να ζήσουμε μαζί τη μεγάλη γιορτή του Οινοτουρισμού, τις Ανοιχτές Πόρτες, στο Κτήμα Βουρβουκέλη, στα Άβδηρα Ξάνθης. Με μεγάλη μας χαρά θα σας υποδεχτούμε, θα ξεναγηθείτε στους χώρους μας και θα σας παρουσιάσουμε τα κρασιά μας, δοκιμάζοντας τις τρέχουσες αλλά και παλαιές σοδειές. Φέτος, θα γίνονται ξεναγήσεις κάθε 30 λεπτά, από τις 10:00 έως τις 17:00, ενώ παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε δωρεάν διάφορα κρασιά μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

63 μαθητές και μαθήτριες βράβευσε το παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Δόθηκαν 80 βραβεία στα παιδιά ως επιβράβευση της προσπάθειας και της συνολικής δουλειάς το…