Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζάνες κοκκινιστές

Μελιτζάνες κοκκινιστές

0

-2 μελιτζάνες

-1 κόκκινη πιπεριά σε στικς

-1 πράσινη πιπεριά σε στικς

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

-1 πατάτα σε καρέ κομμένη

-200 γρ ντομάτες τριμμένες

-1 κ. σ. πελτέ ντομάτας

-60 ml ελαιόλαδο

-1 ½ κ. γ. αλάτι

-1/8 κ. γ. πιπέρι

-1/8 κ. γ. μπαχάρι

Κόβουμε στη μέση και στα τέσσερα τις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με 1 κ.γ αλάτι, τις αφήνουμε για 1 ώρα μέσα σε σουρωτήρι και έπειτα τις ξεπλένουμε με νερό και τις στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε 1 κ. σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε μέτρια ένταση και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε τα σκόρδα, τον πελτέ ντομάτας, αφήνουμε για ένα λεπτό και συνεχίζουμε με τις τριμμένες ντομάτες, τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, συμπληρώνουμε με νερό (300ml) να σκεπαστούν σχεδόν τα λαχανικά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μειώνουμε την ένταση σε χαμηλή, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα και να δέσει η σάλτσα (ενδιάμεσα ανακατεύω ανά διαστήματα κουνώντας από τα χερούλια την κατσαρόλα).

Σερβίρουμε ζεστές με τυράκι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνί γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα κι ανθότυρο

-200 ml ε.π. ελαιόλαδο -1,5 κιλό αρνί μπούτι και χεράκι -1 καρότο, ψιλοκομμένο -3 κρεμμύδι…