-1 κιλό σουπιές ολόκληρες
-1 κιλό φασολάκι φρέσκο
-2-3 ντομάτες ώριμες
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-2-3 καρότα
-ρίγανη
-1 μεγάλο λεμόνι (τον χυμό του)
-Λίγο αλάτι
-1 ζωμό
-πιπέρι ή τζίντζερ (προαιρετικά),
-άσπρο κρασί
-ελαιόλαδο
Πλένετε και βάζετε τις σουπιές ολόκληρες σε ένα δοχείο μαζί με χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά σας.
Καθαρίζετε το φασολάκι και κόβετε τα καρότα σε λωρίδες, τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζετε όλα σε ένα ταψί, ψιλοκόβετε τις ντομάτες (η στο μπλέντερ) και ρίχνετε μέσα μερικές σκελίδες σκόρδο, ελαιόλαδο, ρίγανη, λίγο πιπέρι ή τζίντζερ, λίγο αλάτι και λίγο νερό. Τα ανακατεύετε για λίγο και τα ρίχνετε μέσα στο ταψί. Προσθέστε αν θέλετε και 1 ζωμό και λίγο άσπρο κρασί.
Ψήνετε σε χαμηλό φούρνο γύρω στους 150 – 160 βαθμούς Κελσίου σκεπασμένο καλά για 1 ώρα περίπου και το ξεσκεπάζετε.
Ανακατεύετε λίγο τα υλικά και το βάζετε ξανά στον φούρνο για ακόμη 30 – 45 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα ζουμιά του δηλαδή και να ροδοκοκκινήσει.
Για να μείνουν μαλακές οι σουπιές ψήστε τις σε χαμηλό φούρνο σκεπασμένες πρώτα και μετά ανοίξτε τες.