-300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
-200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
-80 γρ. φιστικοβούτυρο
-1 πακέτο μπισκότα digestive θρυμματισμένα
-1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
-200 γρ. ξηροί καρποί της επιλογής μας (φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο, φουντούκια, καρύδια)+ λίγους έξτρα για το γαρνίρισμα
-προαιρετικά λίγο γλυκό του κουταλιού επιλογής μας
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί που στήνουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει. Προσθέτουμε μαζί και το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές μείγμα με το ρόφημα αμυγδάλου.
Μόλις ομογενοποιηθεί, κρατούμε μια μικρή ποσότητα και στο υπόλοιπο προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 30 με 40 λεπτά το μείγμα στην άκρη, να κρυώσει για να πλάθετε πιο εύκολα. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε σχήμα κορμού. Απλώνουμε στο επάνω μέρος το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας που κρατήσαμε και γαρνίρουμε με λίγους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς και προαιρετικά με κομματάκια γλυκού του κουταλιού της αρεσκείας μας ή ξύσμα σοκολάτας. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.