Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σος λεμονιού

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σος λεμονιού

1

– 2 φλ. τσ. σιμιγδάλι χοντρό

-1 φλ. τσ. ηλιέλαιο

-2½ φλ. τσ. ζάχαρη

-½ φλ. τσ. μέλι

-4 φλ. τσ. νερό

-1 φλ. τσ. χυμό λεμονιού

-1 κ.γ. κοφτό τζίντζερ σε σκόνη

-1 αστεροειδή γλυκάνισο

-1 φλούδα λεμονιού

Για τη sause λεμονιού:

-1 φλ. τσ. γεμάτο νερό

-1 κ.σ. γεμάτη κόρν φλαουρ

-½ κ.γ. κουρκουμά ξύσμα από 1 λεμόνι

-1 κ.σ. χυμό λεμονιού

-2½ κ.σ. ζάχαρη

-1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο

 

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη φλούδα λεμονιού για να κάνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και μετά το αφήνουμε στην άκρη και αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε να αποκτήσει ξανθό χρώμα το σιμιγδάλι.

Όταν είναι έτοιμο με πολύ προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε να δέσει ο χαλβάς.

Όταν είναι έτοιμος τον βάζουμε σε φόρμα του κέικ και όταν κρυώσει τελείως ξεφορμάρουμε.

Sauce λεμονιού: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, εκτός από το λικέρ, να δέσει η sauce σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.

 

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…