– 2 φλ. τσ. σιμιγδάλι χοντρό
-1 φλ. τσ. ηλιέλαιο
-2½ φλ. τσ. ζάχαρη
-½ φλ. τσ. μέλι
-4 φλ. τσ. νερό
-1 φλ. τσ. χυμό λεμονιού
-1 κ.γ. κοφτό τζίντζερ σε σκόνη
-1 αστεροειδή γλυκάνισο
-1 φλούδα λεμονιού
Για τη sause λεμονιού:
-1 φλ. τσ. γεμάτο νερό
-1 κ.σ. γεμάτη κόρν φλαουρ
-½ κ.γ. κουρκουμά ξύσμα από 1 λεμόνι
-1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-2½ κ.σ. ζάχαρη
-1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη φλούδα λεμονιού για να κάνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και μετά το αφήνουμε στην άκρη και αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε να αποκτήσει ξανθό χρώμα το σιμιγδάλι.
Όταν είναι έτοιμο με πολύ προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε να δέσει ο χαλβάς.
Όταν είναι έτοιμος τον βάζουμε σε φόρμα του κέικ και όταν κρυώσει τελείως ξεφορμάρουμε.
Sauce λεμονιού: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, εκτός από το λικέρ, να δέσει η sauce σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.