Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τυρόψωμο σε στρώσεις

Τυρόψωμο σε στρώσεις

0

-350ml. γάλα

-1πακ. ξηρή μαγιά

-2 αυγά

-3κ.σ λάδι

-3κ.σ γιαούρτι

-1κ.σ ζάχαρη

-1 κ.γλ. αλάτι

-800γρ. αλεύρι περίπου

Βάζουμε σε μπολάκι το γάλα χλιαρό, 1κ.σ ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 10′. Σε άλλο μπολάκι χτυπάμε τα αυγά, 1 ολόκληρο και τον κρόκο του άλλου, το λάδι και το γιαούρτι.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το μείγμα αυγών και την ενεργοποιημένη μαγιά. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1ώρα και να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια. Τα αφήνουμε για 15′ να ξεκουραστούν.

Ανοίγουμε το πρώτο, αλείφουμε με βούτυρο μαλακό (χρειαζόμαστε περίπου 200γρ.), πασπαλίζουμε με φέτα τριμμένη, χρειαζόμαστε περίπου 400γρ. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες. Το αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε το δεύτερο μπαλάκι, βουτυρώνουμε και ρίχνουμε τη φέτα. Σε αυτό το σημείο πριν το διπλώσουμε, βάζουμε το πρώτο στη μέση και τότε το κλείνουμε. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα δυο. Το ένα μέσα στο άλλο.

Παίρνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ταψί. Την πατάμε με τις παλάμες μας για να πάρει το σχήμα του ταψιού. Την κόβουμε με μαχαίρι (όχι μέχρι τέλους) σε 8 κομμάτια σαν τούρτα.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′. Αλείφουμε με το ασπράδι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180° για 45′-50′ σε ταψί Ν. 32.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…