Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα μήλου με κρέμα

Τάρτα μήλου με κρέμα

0

2 μήλα

Χυμό από μισό λεμόνι

Για την κρέμα

500 γρ. γάλα

100 γρ. ζάχαρη

30 γρ. αλεύρι

30 γρ. κορν φλάουρ

2 αυγά

1 βανιλίνη

1 κ. σούπας βούτυρο

Για τη ζύμη

2 αυγά

100 γρ. ζάχαρη

1 βανιλίνη

50 ml καλαμποκέλαιο

50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

8 γρ. μπέικιν

350 γρ. αλεύρι

Για το σερβίρισμα

60 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια. Τα βάζουμε σ΄ ένα κατσαρολάκι μαζί με το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 3 λεπτά. Τα αφαιρούμε σ’ ένα πιάτο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας στο κατσαρολάκι το μισό γάλα με τη ζάχαρη, να ζεσταίνεται. Στο μούλτι χτυπάμε το άλλο μισό γάλα με το αλεύρι, το corn flour και τα αυγά. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε την κρέμα από την εστία και ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Προσθέτουμε στην κρέμα τα μήλα που ετοιμάσαμε πριν και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη για να κρυώσει καλά μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα ώστε να τη βοηθήσουμε να κρυώσει.

Για τη ζύμη: Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Όταν ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και πάλι. Τα μικρά κομματάκια βούτυρου που θα μείνουν μετά το ανακάτωμα, θα απορροφηθούν από το αλεύρι.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Ζυμώνουμε μέχρι θα ενσωματωθεί όλο το αλεύρι. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή. Χωρίζουμε από τη ζύμη ένα κομμάτι στο μέγεθος πορτοκαλιού. Με τα δύο κομμάτια ζύμης σχηματίζουμε δύο μπαλάκια. Τα πατάμε να γίνουν δίσκοι και τα τυλίγουμε σε μεμβράνη. Τοποθετούμε το μεγάλο κομμάτι στο ψυγείο και το μικρό στην κατάψυξη, για μισή ώρα. Ντύνουμε τον πάτο της φόρμας με λαδόκολλα. Όταν περάσει η μισή ώρα, βγάζουμε το μεγάλο κομμάτι ζύμης από το ψυγείο και το πατάμε μέσα στη φόρμα να απλώσει.

Απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο της φόρμας και στα πλαϊνά. Τα πλαϊνά χρειάζεται να έχουν δύο δάχτυλα ύψος ώστε να χωρέσει όλη η κρέμα και να μην ξεχειλίσει. Γεμίζουμε τη βάση με την κρέμα. Βγάζουμε το μικρό ζυμάρι από την κατάψυξη και το τρίβουμε με τρίφτη στην επιφάνεια της τάρτας. Απλώνουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη…

  • patatopita-melitzana

    Πατατόπιτα με μελιτζάνες

    1 φύλλο σφολιάτας 1 κρεμμύδι 1 πράσο αλάτι πιπέρι 2 κ.σ. θυμάρι 2 σκ. σκόρδο 1 μελιτζάνα 6…
  • Ρολάκια τυριού

      -550 γρ αλεύρι -1 πακέτο ξηρή μαγιά -1 κουτ αλάτι -1 κουτ ζάχαρη -2 αυγά -250 ml. γ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …