-300 γρ. ρεβίθια
-1 φλιτζάνι πλιγούρι
-3 καρότα, το 1 κομμένο σε κυβάκια
-2 κλωνάρια σέλινο, το ένα κομμένο σε κυβάκια
-3 αγκινάρες κονσέρβας στραγγισμένες από το λάδι τους κομμένες σε τέταρτα
-1 ξερό κρεμμύδια καθαρισμένο, ολόκληρο
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-1 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
-⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
-2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια και το σιτάρι σε νερό να μουσκέψουν σε 2 χωριστά μπολ.
Την επόμενη τα στραγγίζετε. Βάζετε τα ρεβίθια με τα 2 ολόκληρα καρότα, το ένα κλωνάρι σέλινο και το ολόκληρο κρεμμύδι σε κατσαρόλα. Τα σκεπάζετε με καθαρό νερό και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν κάπως. Τα στραγγίζετε πάλι.
Ζεσταίνετε, παράλληλα, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε άλλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κυβάκια των λαχανικών (καρότο, σέλινο). Προσθέτετε το πλιγούρι και 1 λίτρο ζεστό νερό και βράζετε για 30΄.
Προσθέτετε τα ρεβίθια και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα όσπρια και το πλιγούρι.
Χτυπάτε στο μπλέντερ το κρεμμύδι , τον άνηθο, το υπόλοιπο λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε το πολτοποιημένο μείγμα το φαγητό στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρετε με τις αγκινάρες..