-300 γραμμάρια γίγαντες
-1 λάχανο
-4 ντομάτες ψιλοκομμένες
-1 μικρή σελινόριζα σε κομμάτια
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-Μπούκοβο καυτερό
-1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι
-1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
-1 κουταλιά του γλυκού κοφτή ζάχαρη
-2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ γίγαντες και την επόμενη τους βράζουμε. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τους γίγαντες, όταν είναι μισοβρασμένοι, προσθέτουμε τις ντομάτες, το καρότο, το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, το αλατοπίπερο, το μπούκοβο και τη ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 35 λεπτά. Όταν οι γίγαντες έχουν μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε και το λάχανο, αφού πρώτα το κόψουμε σε χοντρά κομμάτια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει και το λάχανο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.