Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με Κοτόπουλο, μανιτάρια και κόκκινες πιπεριές

Τάρτα με Κοτόπουλο, μανιτάρια και κόκκινες πιπεριές

0

-1 φύλλο σφολιάτα

-λίγο αλεύρι

-2 φιλέτα κοτόπουλο ή περίπου 300γρ ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο που περίσσεψε

-3 κ.σ. ελαιόλαδο

-200 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα

-1 πιπεριά κόκκινη φλωρίνης ψιλοκομμένη

-2 αβγά

-200 γρ. κρέμα γάλακτος

-2 1/2 κούπες τριμμένα τυριά {γκούντα, γραβιέρα, μοτσαρέλα ή όποιο άλλο τυρί μας αρέσει}

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ. Με τον πλάστη μας και με λίγο αλεύρι ανοίγουμε λίγο τη σφολιάτα τόσο όσο να χωράει στην ταρτιέρα μας και να καλύπτει τα πλαϊνά τοιχώματά της. Αφαιρούμε τη σφολιάτα που προεξέχει από τα πλαϊνά και τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Ξεπλένουμε και κόβουμε τα στήθη σε μικρές μπουκιές. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομματάκια της κότας. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να χάσει το ροζ του χρώμα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Αφήνουμε τα μανιτάρια να ιδρώσουν, να βγάλουν τα υγρά τους και εν τέλει να εξατμιστούν, προσθέτουμε και την πιπεριά και αφήνουμε και αυτήν να σοταριστεί ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Με το μείγμα των τυριών περιχύνουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και όλο αυτό το μείγμα το ‘τουμπάρουμε’ στο ταψάκι με τη σφολιάτα.  Αλατοπιπερώνουμε την επιφάνεια και φουρνίζουμε.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και στους 180c πάνω κάτω αντίσταση για 35′ και άλλα 10′ σε αντίσταση μόνο κάτω.

Όταν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ακουμπάμε σε σχάρα και αφήνουμε να χλιαρίνει για περίπου 10′ πριν κόψουμε την τάρτα μας. Τα φρέσκα μανιτάρια είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στη γεύση. Αν χρησιμοποιήσουμε περισσεύματα κοτόπουλου, τα σοτάρουμε μόνο για λίγα λεπτά πριν προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…